Bestellen

  1. Mail je mij?
    info@hetcreatiesprookje.nl.
  2. Dan stuur ik jou GRATIS een pdf van het spelletje/ de poster of de ansichtkaarten
    Je kunt ze dan zelf thuis uitprinten.

    In ruil wil ik je vragen of je mijn boek(en) en materialen zou wilen promoten met een leuke positieve post op sociale media. Denk aan Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn.

Poster

Nu ook te bestellen als poster.

Kwartetspel: Wat voel ik?

Wat voel ik?

Zo gaat het spel:
Schud de kaarten en deel ze uit. Iedereen krijgt vijf kaarten. Vier dezelfde kaartjes is een kwartet. Je krijgt de kaart van iemand als je het gevoel goed weet te spelen. Bij dit kwartet ga je uitbeelden. Je zegt alleen: ,,Mag ik van jou.." en dan doe je het plaatje na. (bv boos). Versterk het gevoel door samen mee te doen. Wie praat is af. Als je goed je "kaartje" kunt spelen begrijpt de andere speler jou beter. Kinderen leren met dit spelletje hun eigen gevoel herkennen en ze leren erop te vertrouwen dat het goed is wat ze voelen.

De 16 gevoelens die voorkomen in het kwartet zijn:
Blij, boos, verdrietig, bang, afkeer, voldaan, bijzonder, verliefd, tevreden, liefde, nieuwsgierig, afgunst, verscheurd, verbaasd, woedend, teleurgesteld

Staat er een gevoel niet bij dan ben je natuurlijk vrij om vier kaartjes erbij te tekenen met het ontbrekende gevoel.

Toelichting

Dit is een spelletje ' Wat voel ik?' Het spelletje wordt gespeeld als kwartet. Bij het vragen van de kaartjes is het de bedoeling dat het kind het kaartje/ gevoel uitbeeld. De andere kinderen mogen meedoen om het gevoel te versterken. Ik heb dit spelletje gemaakt om kinderen vertrouwd te laten worden met gevoelens. Ze leren het gevoel goed te spelen en te benoemen. Dit is positief voor hun ontwikkeling en voor de bewustwording van hun emoties. Kinderen leren zo dat er verschillende gevoelens bestaan en dat het oké is wat ze voelen. In het onderwijs ligt met name het accent op de cognitieve kennis. Met dit spel wordt de sociaal emotionele ontwikkeling gestimuleerd. Er komen 16 verschillende gevoelens aanbod in het spel. Dit is best veel en er valt dan ook heel wat te leren. Wanneer je dit beheerst als kind dan is dat een hele waardevolle aanvulling op je ontwikkeling. een kwaliteit waar je je hele leven iets aan hebt. Het spel is zeer geschikt voor thuis, de peuterspeelzaal en voor de basisschool.